DIKW tekent Business Intelligence samenwerkingsverband met Yellowfin

Nieuwegein, 13 Mei 2013 – De Australische Business Intelligence (BI) software leverancier, Yellowfin, is een reseller samenwerkingsverband aangegaan met DIKW, een Nederlandse expertise organisatie in Intelligence met kernactiviteiten op consulting, trainingen en services.

De samenwerking met DIKW zorgt ervoor dat Yellowfin’s eenvoudig te gebruiken BI oplossing, en de daarbij behorende training – en implementatie services, beschikbaar komt voor organisaties op de Belgische,- Nederlandse – en Luxemburgse markt.

“DIKW was al een tijdje op zoek naar een zeer intuitieve en zeer uitgebreide 100% web tool om de informatievoorziening van onze klanten optimaal te faciliteren. Yellowfin was daarin meer dan een logische keuze.”, zegt Wim Lubbers, de algemeen directeur van DIKW.

“De Total Cost of Ownership (TCO) van traditionele BI tools zijn vaak aan de hoge kant”, zegt Lubbers. “We zien een grote behoefte bij onze clienten voor een tool die meer flexibiliteit en gebruiksgemak levert en daarbij bovendien ook nog eens kostenefficient is.” Tijdens het toolselectieproces heeft DIKW meerdere BI Tools als Tableau, Spotfire, QlickView, Oracle OBIEE, Microstrategy, Cognos, SAP Business Objects en Microsoft BI tegen het licht gehouden. “Er zijn momenteel zeer mooie en hoogwaardige BI tools verkrijgbaar op de markt, maar Yellowfin past momenteel het beste bij de wensen en eisen van onze beoogde klanten.”, aldus Lubbers.

“De nieuwe alliantie helpt Yellowfin om voet aan de grond te zetten in Europa, een strategisch doel in 2013.”, zegt Yellowfin’s strategische alliantie manager voor EMEA, Daniel Shaw-Dennis.

“DIKW heeft veel ervaring met het leveren van succesvolle BI implementaties in de BeNeLux”. Zegt Shaw-Dennis. “Met de reputatie en kennis van DIKW hebben we er alle vertrouwen in, dat ons samenwerkingsverband aan de vraag naar klantgerichte en eenvoudig te implementeren BI oplossingen van Yellowfin kan voldoen.“

De samenwerking is officieel bekrachtigd op 8 Mei 2013 middels een Webinar. U kunt meer informatie terugvinden over Yellowfin BI op yellowfin.dikw.nl

-END-

Over Yellowfin

Yellowfin is een wereldwijde leverancier van Business Intelligence oplossingen met het hoofdkantoor in Australië. Yellowfin is een innovatieve en flexibele rapportage – en analyse omgeving , 100 procent web based, eenvoudig in gebruik en kostenefficiënt in aanschaf en onderhoud. Klanten en (eind)gebruikers, die gewend zijn aan het gebruik van een web browser, zullen eenvoudig alle mogelijkheden van de krachtige Yellowfin BI oplossing leren ontdekken.

Over DIKW

DIKW is een onderneming die bestaat uit een aantal kernactiviteiten op het gebied van informatiemanagement. DIKW realiseert – en geeft uitvoering aan de exploitatie van business Intelligence systemen voor opdrachtgevers. In DIKW’s visie is data één van de belangrijkste bedrijfsmiddelen, die wanneer optimaal benut van grote toegevoegde waarde kan zijn voor een organisatie. DIKW helpt u de kracht van uw informatie te benutten en te vergroten. Met de juiste inzet van uw informatie verhoogt u de effectiviteit en efficiency. DIKW moemt dit het Intelligence proces en dit levert u Kennis en Wijsheid.

Thanks for trying Yellowfin

Please complete the form below to request your copy of Yellowfin today.